• NNG-konferansen 2018

Programmet for konferansen i Stavanger er så og si klart! Vi åpner for påmelding i neste uke.

• Fylkesoversikt over medlemmene

NNG har medlemmer fra nesten hele landet. Vi mangler bare Vest-Agder, Telemark og Troms på lista. Sør-Trøndelag leder med 9 medlemsbarnehager. Oppland, Akershus og Hedmark ligger godt an med 8 medlemmer hver. Hvordan vil verveaksjonen medføre endringer på denne lista tro?
    (Med forbehold om dårlige geografi-kunnskaper...)

• Verveaksjon 2017

Vi er nå 61 medlemmer i Nettverk for natur- og gårdsbarnehager. Vi har et mye større potensiale, og vi får mange flere om vi går sammen om en verveaksjon. Om hvert medlem verver bare en barnehage er vi brått dobbelt så mange! En større medlemsbase sikrer nettverkets økonomi og gjennomslagskraft. Årsmøtet vedtok en ambisjon om 100 medlemmer, og det er helt innenfor rekkevidde. Jo flere vi er, jo mer kan vi lære av hverandre og jo mer får vi ut av medlemskapet vårt alle sammen.

• Private og kommunale natur- og gårdsbarnehager – sammen for kvalitet

Årsmøtet i NNG vedtok denne resolusjonen som innspill til den pågående debatten om finansiering og økonomi i barnehagesektoren.

• Over 100 påmeldte:)

Det er over 100 påmeldte til konferansen 4. og 5. mai. Faktura er på vei ut for de som er påmeldt. Har du lyst til å bli med likevel? Fortvil ikke, det er fortsatt mulig fram til 20. april å melde seg på.

• Redusert pris for dagpris på konferansen

Vi har valgt å justere prisene for medlemsbarnehager som ønsker å delta kun en dag på konferansen.
    Ønsker du å delta kun på torsdag koster det kr 1000,-. Ønsker du å delta kun på fredag er prisen kun 750,-, inklusiv lunsj og buss.

Se mer info om konferansen og påmeldingslink på nettsidene her under fliken Gode ideer og arrangementer.

• Kreativ galskap i barnehagen - på Stjørdalkonferansen 4. mai

Solvor Leistad forteller at hodet hennes er som en konstant kokende gryte av tanker og ideer som må komme ut i ulike former for kunst. Hun uttrykker seg gjennom dikt, malerier, grafikk, foto og skulptur. Og selvfølgelig gjennom hagedesign. Det hele flyter sammen i hennes naturlige måte å leve på. Hun har sterke meninger om menneskets rolle i lokalt og globalt miljø. Lev enkelt, resirkuler og respekter vilt liv, og se at alt henger sammen.

• Hva gjør du når Facebook gløder og New York Times ringer?

Granstubben barnehage i Henning kommune sitt slagord er "Opplevelser og utvikling". Det jobber de svært målrettet med, og tar barna med på flotte opplevelser i naturen. Tidligere i år var de på reinsdyrslakting, og la ut bilder på facebook. Dette førte til utallige delinger og en mediestorm uten sidestykke i barnehageverden, og henvendelser fra hele verden.

• Dyrs påvirkning på barns adferd - foredrag på Stjørdalskonferansen 4. mai

Christine Olsen, etolog ved Antrozoologisenteret, er tredje foredragsholder på konferansen i Stjørdal.
    Informasjon og påmeldingslink http://www.naturoggardsbarnehager.no/Innhold/Side/85986.

• Gardsmat og skaumat på konferansen 4. og 5. mai.

Gardsmat og skaumat – i natur- og gårdsbarnehager kokkelerer vi både inne og ute med barna. Margit Vea er en aktiv samfunnsdebattant, hun utvikler matkurs og er daglig leder i sitt eget firma Margit Vea AS. På konferansen i Stjørdal kommer hun for å gi oss mer kunnskap om hvordan lage god og næringsrik sammen med barn ute i naturen. Du finner informasjon og link til påmeldingsskjema her på nettsida under fanen Gode ideer og arrangementer. Bli med på interessante og givende dager sammen med mange andre som er interessert i natur- og gårdsbarnehager.

• Motorikkens betydning for læring

Anne Berg, Høgskolelektor
    Seksjon for fysisk aktivitet og helse ved Dronning Maud Minnes Høgskole i Trondheim er første foreleser ut på konferansen i mai.

• Temamøte om barn og friluftsliv i Kausvol gardsbarnehage

Temamøtet med Knut Monssen fra Hamar naturskole ble en suksess. Vi fikk veldig mange tilbakemeldinger om at hans måte å formidle gleden over å jobbe med barn og friluftsliv på gikk rett hjem til tilhørerne.
    Egentlig kan det oppsummeres med at hvorfor gjøre det så vanskelig? Både barn og voksne utvikles på alle måter i naturen, og blir gagns mennesker. Og det er det vi ønsker oss!

• Grottetur med Meås Gårdsbarnehage

Det var endel barn som sa at de ikke turte å gå inn, men når vi annkom hula så ville alle allikevel gå inn. Vi spiste til og med lunsjen vår litt inn i hula.

• Slakt av gris i Nordby Gårdsbarnehage

Mange av våre medlemsbarnehager er for tiden opptatt av tradisjonsrike juleforberedelser. Ved Nordby Gårdsbarnehage på Biri har de slaktet gris som de har fulgt gjennom lang tid.

• Bli medlem i Nettverk for natur- og gårdsbarnehager

Bli medlem i Nettverket for natur- og gårdsbarnehager. Vi jobber for kvalitet, kompetanseheving og status for kommunale og private barnehager som bruker naturen som arena for sin pedagogiske drift.
    Vi har 61 medlemsbarnehager nå, og vil gjerne ha flere. Medlemmer får tilgang til fagartikler om naturbarnehager, gratis stillingsannonser, tilgang til diskusjonsforum på en lukket facebookside, samt rabattert pris på årlige konferanser. Send kontaktopplysninger til post@naturoggardsbarnehager.no.

• Tradisjonsrik jakt i Nordby Gårdsbarnehage

I Nordby Gårdsbarnehage på Biri i Oppland har de i flere år tatt barna med på jakt om høsten. Jakten er en del av en stor pakke hvor tradisjoner og kultur er den bærende tanken

• Åpent for medlemskap

Endelig kan vi åpne for medlemskap i Nettverket! Meld dere inn ved å sende e-post til post@naturoggardsbarnehager.no og dere vil få faktura tilsendt på e-post.
    Rabatt på 500 kr for de som melder seg innen 1. desember!