Nyhetsarkiv

 • Ledig stilling i Spiren gardsbarnehage

  SPIREN GARDSBARNEHAGE er ein triveleg privatbarnehage som ligg midt på tunet til Sogn Jord og Hagebruksskule i Aurland. Nå er de på jakt etter barnehagelærer.

 • NNG-konferansen 2020

  NNG-konferansen 2020 blir i Sarpsborg-området, og datoene er satt til 7. og 8. mai. Sett av i kalenderen og bli med på årets beste konferanse for barnehager som er opptatt av å bruke natur og gård til pedagogisk aktivitet. Tronvik gårdsbarnehage og Barnehagen Andersrød er med i arrangementskomiteen.

 • Ledige stillinger i Åsleia Gårdsbarnehage

  Åsleia Gårdsbarnehage i Eidsvoll har fra 1. august 2019 ledig 100 % fast stilling som pedagogisk leder og 100 % vikariat som pedagogisk leder.

 • ECO FARM KINDERGARTENS – EFK

  Haugland gardsbarnehage på Jæren deltar i et Erasmus+ prosjekt som heter Eco Farm Kindergarten. Vi er 7 prosjektland: Tyrkia, Romania, Estland, Litauen, Italia, Portugal og Norge.

 • Tre ledige stillinger i Bukkspranget gårds- og barnehage

  Drives du av god pedagogisk ledelse, mestring, læring og utvikling? Har du lyst og energi til å skape trivsel og utvikling for barnehagebarn? Bukkspranget gårds- og naturbarnehage er en liten nisje barnehage, med 30 heltidsplasser. Vi bruker gården, dyrene og naturen i vårt pedagogiske arbeid. I Bukkspranget gårds- og naturbarnehage ønsker vi at barna skal lære hvor maten kommer fra og hvordan den produseres.

 • Bli medlem i Nettverk for natur- og gårdsbarnehager

  Bli medlem i Nettverket for natur- og gårdsbarnehager. Vi jobber for kvalitet, kompetanseheving og status for kommunale og private barnehager som bruker naturen som arena for sin pedagogiske drift.
  Vi har 68 medlemsbarnehager nå, og vil gjerne ha flere. Medlemmer får tilgang til fagartikler om naturbarnehager, gratis stillingsannonser, tilgang til diskusjonsforum på en lukket facebookside, samt rabattert pris på årlige konferanser. Send kontaktopplysninger til post@naturoggardsbarnehager.no.

 • NNG-konferansen - info om Flybussen

  Det går flybuss:).

  Informasjon om transport til og fra Gardermoen under NNG-konferansen 4. og 5. april 2019

 • En vanlig oktoberdag i Medås Gårdsbarnehage

  Nå er alle sauene kommet hjem fra fjellbeite. Vi var heldige i år, mistet ikke noen, alle kom hjem.
  Barna er med å sanke dem inn sammen med hunden Max.

 • Flekkenga gårds- og naturbarnehage i ny barne-tv-serie!

  Flekkenga gårds og naturbarnehage utenfor Hamar har et spennende prosjekt gående i høst. De er nemlig med på å lage Barne-TV for tv2. Serien skal gå utover høsten/vinteren på tv2 sumo, den blir på tilsammen 24 episoder. I serien blir vi kjent med noen av de fine ungene og et lite knippe med aktiviteter som er naturlig å drive med i denne barnehagen.

 • Tytingen hentet tråtraktoren sin

  Tytingen gards- og naturbarnehage vant tråtraktor fra Felleskjøpet i NNG-trekning!

 • Humleinstruktør Trine

  Vår superflinke medarbeider, Trine Rekkebo Aadal, kunne i går titulere seg som 'humleinstruktør'. Hun har deltatt i kursopplegget 'La humla suse', og er klar for spennende humleaktiviteter med barna hos oss i Medbroen gårdsbarnehage. Fra før har Trine tittelen 'hotelldirektør' - hun og barna har for lengst bygd humlehotell. Nå gjenstår bare å fylle hotellet med gjester.

 • Verdens beste lekeplass

  Her finner du link til en flott kronikk i barnehage.no, skrevet av Emilie N. Andreassen, pedagogisk leder ved Tveterhytta barnehage.

 • Fylkesoversikt medlemmer pr 20.3.18

  Her er fylkesoversikt over medlemmene i NNG. Trøndelag leder med 9 medlemmer, Akershus, Oppland og Hedmark ligger hakk i hel med 8 medlemmer hver. Rett etter disse kommer Møre og Romsdal og Hordaland, hver med 7 medlemmer. Så her ligger det an til en fylkeskamp framover:-)!

 • NNG-konferansen 2018

  Programmet for konferansen i Stavanger er så og si klart! Vi åpner for påmelding i neste uke.

 • Private og kommunale natur- og gårdsbarnehager – sammen for kvalitet

  Årsmøtet i NNG vedtok denne resolusjonen som innspill til den pågående debatten om finansiering og økonomi i barnehagesektoren.

 • Redusert pris for dagpris på konferansen

  Vi har valgt å justere prisene for medlemsbarnehager som ønsker å delta kun en dag på konferansen.
  Ønsker du å delta kun på torsdag koster det kr 1000,-. Ønsker du å delta kun på fredag er prisen kun 750,-, inklusiv lunsj og buss.

  Se mer info om konferansen og påmeldingslink på nettsidene her under fliken Gode ideer og arrangementer.

 • Kreativ galskap i barnehagen - på Stjørdalkonferansen 4. mai

  Solvor Leistad forteller at hodet hennes er som en konstant kokende gryte av tanker og ideer som må komme ut i ulike former for kunst. Hun uttrykker seg gjennom dikt, malerier, grafikk, foto og skulptur. Og selvfølgelig gjennom hagedesign. Det hele flyter sammen i hennes naturlige måte å leve på. Hun har sterke meninger om menneskets rolle i lokalt og globalt miljø. Lev enkelt, resirkuler og respekter vilt liv, og se at alt henger sammen.

 • Hva gjør du når Facebook gløder og New York Times ringer?

  Granstubben barnehage i Henning kommune sitt slagord er "Opplevelser og utvikling". Det jobber de svært målrettet med, og tar barna med på flotte opplevelser i naturen. Tidligere i år var de på reinsdyrslakting, og la ut bilder på facebook. Dette førte til utallige delinger og en mediestorm uten sidestykke i barnehageverden, og henvendelser fra hele verden.

 • Dyrs påvirkning på barns adferd - foredrag på Stjørdalskonferansen 4. mai

  Christine Olsen, etolog ved Antrozoologisenteret, er tredje foredragsholder på konferansen i Stjørdal.
  Informasjon og påmeldingslink http://www.naturoggardsbarnehager.no/Innhold/Side/85986.

 • Gardsmat og skaumat på konferansen 4. og 5. mai.

  Gardsmat og skaumat – i natur- og gårdsbarnehager kokkelerer vi både inne og ute med barna. Margit Vea er en aktiv samfunnsdebattant, hun utvikler matkurs og er daglig leder i sitt eget firma Margit Vea AS. På konferansen i Stjørdal kommer hun for å gi oss mer kunnskap om hvordan lage god og næringsrik sammen med barn ute i naturen. Du finner informasjon og link til påmeldingsskjema her på nettsida under fanen Gode ideer og arrangementer. Bli med på interessante og givende dager sammen med mange andre som er interessert i natur- og gårdsbarnehager.

 • Motorikkens betydning for læring

  Anne Berg, Høgskolelektor
  Seksjon for fysisk aktivitet og helse ved Dronning Maud Minnes Høgskole i Trondheim er første foreleser ut på konferansen i mai.

 • Temamøte om barn og friluftsliv i Kausvol gardsbarnehage

  Temamøtet med Knut Monssen fra Hamar naturskole ble en suksess. Vi fikk veldig mange tilbakemeldinger om at hans måte å formidle gleden over å jobbe med barn og friluftsliv på gikk rett hjem til tilhørerne.
  Egentlig kan det oppsummeres med at hvorfor gjøre det så vanskelig? Både barn og voksne utvikles på alle måter i naturen, og blir gagns mennesker. Og det er det vi ønsker oss!

 • Grottetur med Meås Gårdsbarnehage

  Det var endel barn som sa at de ikke turte å gå inn, men når vi annkom hula så ville alle allikevel gå inn. Vi spiste til og med lunsjen vår litt inn i hula.

 • Slakt av gris i Nordby Gårdsbarnehage

  Mange av våre medlemsbarnehager er for tiden opptatt av tradisjonsrike juleforberedelser. Ved Nordby Gårdsbarnehage på Biri har de slaktet gris som de har fulgt gjennom lang tid.

 • Tradisjonsrik jakt i Nordby Gårdsbarnehage

  I Nordby Gårdsbarnehage på Biri i Oppland har de i flere år tatt barna med på jakt om høsten. Jakten er en del av en stor pakke hvor tradisjoner og kultur er den bærende tanken

 • Åpent for medlemskap

  Endelig kan vi åpne for medlemskap i Nettverket! Meld dere inn ved å sende e-post til post@naturoggardsbarnehager.no og dere vil få faktura tilsendt på e-post.
  Rabatt på 500 kr for de som melder seg innen 1. desember!