Det fantastiske universet under føttene våre

Vi har den store gleden av å presentere en av foredragsholderene til konferansen i på Sola i April. Lønning kommer med stor iver etter å fortelle om alt det fantastiske som befinner seg like under bena våre når vi trasker runt i nature.

Dag Jørund Lønning arbeider til daglig som rektor ved Høgskulen for Landbruk og bygdeutvikling og kommer til oss for å prate om sin bok fra 2017; Jordboka, det fantastiske livet under føttene våre.

«Jordboka» er historier om menneske og mold. På godt og vondt. Gjennom ei rekke kortare og lengre essays utforskar forfattaren kva mold eigentleg er, korleis me menneske forstår og brukar mold, og, ikkje minst, kva molda kjem til å bety for oss i framtida.

Draumen om å bli ein del av naturen er like gammal som mennesket. På grunn av ny kunnskap om det fantastiske universet under føtene våre, anar me no - kanskje for første gong nokosinne - korleis denne draumen kan gjerast verkeleg. Jordboka fortel om den komande grøne revolusjonen, den som kan koma til å endra både landbruk, hagebruk og forholdet mellom menneske og natur for all framtid.